måndag 7 januari 2013

Middagstips





 
Hittade ett supergott och enkelt recept i veckan som jag
bara måste dela med mig av.
 



Marinerad Fläskkarré med papayasallad
För 4 personer


Ca 600 gram fläskkarré

Saften från ½ citron
½ dl olivolja
1 msk honung
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger


Papaysallad




2 ½ dl valfritt gryn, t. ex quinoa eller kamutvete

1 papaya
½ gurka
1 kruka koriander
Skal från 2 lime och saften från 1 lime
Lite flingsalt
Cashewnötter
Blandsallad

Gör så här:
 
Fläskkarrén: Rör ihop olja, honung, soja, balsamvinäger och pressad citron till en marinad
Låt köttet marinera under tiden du förbereder salladen.
Papayasallad: Koka grynen, skär papayan och gurkan i små bitar
Skölj och riv skalet av limefrukterna. Skär den ena i klyftor
Finhacka koriandern
Blanda allt och presa över limesaften
Smaka av med salt
Strö över nötterna och dekorera med limeklyftor
 
 
Jag hade lite sweet chili till vilket jag tyckte
passade alldeles perfekt.
 
Hoppas det ska smaka!





 



1 kommentar:

  1. ser underbart gott ut!!! Älskar att få in lite fruktinslag i maten. Sött och fräscht!
    Ha en fin dag Kristin!
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för att du tar dig tid och kommenterar!